Ad Sem Marketing

 


promovare google ads

PROMOVARE GOOGLE ADS

Google Ads este o platforma de promovare online prin intermediul sistemului de PPC (pay-per-click) ce permite persoanelor care si-au facut cont, sa isi afiseze serviciile sau produsele din propriul site printr-o reclama in prima parte a paginilor Google. Acest mecanism este eficient, deoarece vei cheltui bani doar cand un utilizator va da click pe reclame Google, semnalizate prin simbolul de tip text ,,Anunt" sau ,,Ad".

 

Cum te ajuta campaniile Google AdWords sa iti promovezi eficient afacerea?

In functie de specificul afacerii si de ceea ce doresti sa promovezi la un anumit moment, produse sau servicii, cu ajutorul unor campanii si a diferitelor tipuri de reclame Google, acestea vor ajunge la publicul tau tinta fix in momentul in care cauta in bara motorului de cautare sau pe website-urile partenerilor din reteaua de cautare. Te intrebi daca o sa performezi prin reclame Google? Printr-o strategie de campanii atent creata, targetare riguroasa, optimizare constanta si obtinerea unor scoruri de calitate ridicate, este posibil. Vei plati doar atunci cand utilizatorii dau clic pe anuntul tau, fara sa irosesti bugetul inutil.

Cu ajutorul acestor campanii poti targeta diferite categorii de utilizatorii, pe baza datelor demografice, a intereselor si a comportamentelor acestora. Mai mult, o astfel de strategie, iti pune la dispozitie diverse tipuri de segmente de public prestabilite, precum cele de tip In-Market (utilizatori care au manifestat interes pentru produse sau servicii asemanatoare cu cele pe care afacerea ta le are), Similar (persoane similare cu cele care au realizat anumite actiuni pe site), Affinity (persoane cu diverse pasiuni, hobby-uri pe care le-au manifestat de-a lungul timpului prin intermediul cautarilor pe care le-au realizat in motorul de cautare Google. Indiferent de obiectul ales, o strategie Google Adwords poate genera rezultatele de care afacerea ta are nevoie prin reclame relevante.

Strategii in functie de specificul afacerii tale

In functie de specificul, obiectivele si bugetul de care dispui, poti realiza o campanie Google AdWords eficienta, care sa iti creasca foarte mult potentialul afacerii. Sunt diverse tipuri de campanii, insa nu toate se pliaza pe profilul tau. De exemplu, daca oferi diverse servicii, nu poti apela la o campanie Google AdWords de tip Shopping. Aceasta se preteaza la magazinele cu produse online. Printre tipurile de campanii oferite de platforma Google gasim urmatoarele:

  1. Google Search Ads
  2. Google Display Ads
  3. Google Video Ads
  4. Google Shopping
  5. Google Discovery Ads

Intrebari Frecvente despre Campanii Google Ads

Ce este Google Ads?

Google Ads sau Google AdWords, este o platforma de promovare online prin intermediul sistemului de PPC (pay-per-click) ce permite persoanelor care si-au facut cont, sa isi afiseze serviciile sau produsele din propriul site in prima parte a paginilor Google. Acest mecanism este eficient, deoarece vei cheltui bani doar cand un utilizator va da click pe unul dintre anunturile tale, semnalizate prin textul cu bold ,,Anunt".

Ce tip de campanie Google Ads este potrivita pentru mine?

Campaniile de promovare pe Google se realizeaza in functie de specificul business-ului (e-commerce sau de tip leaduri). Mai apoi, in functie de obiective, stabilim tipurile de campanii prin care sa le atingem. Mixul de campanii realizat trebuie sa fie aplicat specificului si obiectivelor acestuia.

Cum ma ajuta Google Ads sa imi promovez eficient afacerea?

In functie de specificul afacerii si de ceea ce doresti sa promovezi, produse sau servicii, acestea vor ajunge la publicul tau tinta fix in momentul in care cauta pe Google sau pe website-urile partenerilor din reteaua de cautare. Te intrebi cum? Printr-o strategie de promovare Google Ads atent creata, targetare riguroasa, optimizare constanta si obtinerea unor scoruri de calitate ridicate. Vei plati doar atunci cand utilizatorii dau clic pe anuntul tau, fara sa irosesti bugetul inutil.In functie de specificul afacerii si de ceea ce doresti sa promovezi, produse sau servicii, acestea vor ajunge la publicul tau tinta fix in momentul in care cauta pe Google sau pe website-urile partenerilor din reteaua de cautare. Te intrebi cum? Printr-o strategie de promovare Google Ads atent creata, targetare riguroasa, optimizare constanta si obtinerea unor scoruri de calitate ridicate. Vei plati doar atunci cand utilizatorii dau clic pe anuntul tau, fara sa irosesti bugetul inutil.

Care sunt cele mai eficiente campanii pe Google Ads?

Toate campaniile Google Ads sunt eficiente! Insa, fiecare tip de campanie poate performa mai bine sau mai slab, in functie de specificul afacerii. De exemplu, o campanie de Google Shopping va aduce rezultate bune pentru un magazin online cu diverse produse, pe cand in cazul unei afaceri care promoveaza servicii nu va fi la fel de eficienta, poate sa nu fie deloc rentabila. De aceea, inainte de realizarea campaniilor de promovare trebuie realizata o strategie ampla in functie de specificul si obiectivele business-ului. Specialistii Adsem iti ofera consultanta gratuita pentru a implementa strategia optima afacerii tale.

Comments

Popular posts from this blog

Safari in Uganda Murchison Falls

Roi Jang1

Roi Jang3